Αύξηση Τιμών στα Ακίνητα

Όμιλος On Sale Α.Ε

Αύξηση Τιμών στα Ακίνητα

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί παρόντες σε συζητήσεις που αφορούσαν την ακίνητη περιουσία, τις τιμές για αυτή και τρόπους αναζήτησης για συνεχή μεγιστοποίηση.

Το περιοδικό Bloomberg Economics «αποκλείει», εν μέρει, τον κίνδυνο μιας επικείμενης φούσκας υποστηρίζοντας ότι οι τιμές των ακινήτων έφτασαν στο αποκορύφωμα τους το 2008. Βέβαια, στατιστικές έρευνες δεν αμφισβητούν το γεγονός ότι θα έρθει περαιτέρω αύξηση των τιμών των ακινήτων το αμέσως επόμενο διάστημα σε Ευρώπη και Αμερική, όπως συνέβη το 2018 μέχρι και σήμερα με αύξηση ακινήτων γύρω στα 45%. Από την άλλη, η τράπεζα της Ελλάδος δημοσίευσε στοιχεία που αποδεικνύουν περαιτέρω αύξηση των τιμών στα ακίνητα το 3ο τρίμηνο του 2022· ποσοστό αύξησης 13%. Συμπληρωματικά, μπορούμε να αναφέρουμε ότι η σύγκριση μεταξύ του 2022 και του 2021 ήταν διαφορά ύψους 10,1%, τιμή αύξησης της μέσης τιμής περί τα 7,6%.

Πρωταθλητής της συνεχούς αύξησης των τιμών είναι τα Νότια Προάστια. Έπονται τα Βόρεια προάστια και το κέντρο Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, στα Νότια προάστια παρατηρείται αύξηση περίπου 13%, ενώ στα υπόλοιπα παρατηρείται αύξηση περίπου 6% και 3% αντίστοιχα.